(alla mått är ungefärliga, krydda efter vad du själv tycker om)
4-6 personer
margarin eller olja
1 gul lök
500 g köttfärs
100 g tomatpuré
2 msk tomatketchup
8 dl idealmakaroner (gammeldagsa eller vanliga)
1-2 msk svartpeppar
1 tsk grillkrydda
2 tsk cayennepeppar
3 vitlöksklyftor
salt
Mjölkblandning
6 dl mjölk
2 ägg
Sätt ugnen på 225 grader
Stek löken tills den blivit mjuk, ha i köttfärsen. När köttfärsen är genomstekt, tillsätt kryddorna, vitlöen (pressad), tomatpurén och ketchupen.
Koka pastan hälften så länge som det står på paketet (då den ska stå i ugnen senare)
Blanda ihop köttfärsen och pastan i en ugnsform, häll över mjölkblandningen samt strö över riven ost. Låt stå i mitten av ugnen tills den fått en gyllenbrun färg, ha över ugnsfolie och låt stå ca 5 min till.
Smaklig måltid! =)
1 kommentar:
Tack!!!! Tänkte inte på att pastan skulle "kokas" igen. Smart brain!!
Skicka en kommentar