tisdag 13 januari 2009

Makaronipudding

Till middag valde jag att laga en god och inte alltför komplicerad makaronipudding som tar drygt en timme att tillaga:

(alla mått är ungefärliga, krydda efter vad du själv tycker om)

4-6 personer
margarin eller olja
1 gul lök
500 g köttfärs
100 g tomatpuré
2 msk tomatketchup
8 dl idealmakaroner (gammeldagsa eller vanliga)
1-2 msk svartpeppar
1 tsk grillkrydda
2 tsk cayennepeppar
3 vitlöksklyftor
salt

Mjölkblandning
6 dl mjölk
2 ägg

Sätt ugnen på 225 grader
Stek löken tills den blivit mjuk, ha i köttfärsen. När köttfärsen är genomstekt, tillsätt kryddorna, vitlöen (pressad), tomatpurén och ketchupen.

Koka pastan hälften så länge som det står på paketet (då den ska stå i ugnen senare)

Blanda ihop köttfärsen och pastan i en ugnsform, häll över mjölkblandningen samt strö över riven ost. Låt stå i mitten av ugnen tills den fått en gyllenbrun färg, ha över ugnsfolie och låt stå ca 5 min till.

Smaklig måltid! =)

1 kommentar:

PJFS sa...

Tack!!!! Tänkte inte på att pastan skulle "kokas" igen. Smart brain!!